TROUSSEAU - BRUDEUDSTYR

Til trods for alle forskelle i ritual over aldre og fra land til land, de enkelte samfund fundet sin egen, men ofte lignende måder at håndtere de materielle og finansielle aspekter af ægteskabet partnerskab.

Çeyiz Sandığı ve elişi
Udbetalende penge var en sådan udbredt sædvane. Mens der i nogle lande var det traditionelle for brudens familie til at betale penge til den nette, ligesom den "medgift" i England eller "drohoma" af Grækenland, i andre, ligesom Tyrkiet, karl betalt penge til brudens familie. Ægteskabet kontrakten, også var en udbredt institution på tværs af mange kulturer, såsom "yinou" i Japan underskrevet inden ægteskabet består af en liste over parrets fælles husstand varer.

Et andet institution findes i mange forskellige lande er brudeudstyr - kendt i England som "bottom skuffen" og i Tyrkiet som "çeyiz sandığı" eller "brudeudstyr brystet".

Der er et tyrkisk ordsprog, som går, "En pige i vugge, et brudeudstyr i brystet", ja, og selv i dag mødre begynder at hensaette broderede linen, kniplinger og andre håndlavede eller købt boligtekstiler, fra det øjeblik et barn er født. De brudeudstyr var et element i oldtidens tyrkisk Kultur i Centralasien, og følger et lignende mønster blandt mongolerne, f.eks.

I Tyrkiet, under indflydelse af islam, er udtrykket "çeyiz" kom til at betyde, ikke kun linned indsamlet i brudeudstyr brystet, men hele ejendommen tages i ægteskabet ved bruden.

Som soan som en pige blev født var det skik at plante mindst en poppel, og i tilfælde af velhavende familier helhed området popler, og mange familier stadig gøre dette i dag. Siden popler er en hurtigt voksende træer de er parate til at sælge for tømmer fra det tidspunkt, hvor pigen er i den giftefærdige alder, og så dække hendes andel af udgifterne til oprettelse af huset.

Yemek Takımı - Servis Takımı
Nogle familier har købt en brudeudstyr brystet på fødslen af en pige, andre oplagret linned, tæpper, tøj og andre genstande lavet til brudeudstyr i en linned indpakning. For at sikre, at indholdet ikke gul eller blive motheaten løbet af de mellemliggende år, de skulle kontrolleres jævnligt og luftes.

Hvis en ung pige forsvandt pludselig i en landsby, hendes mor vil først løbe om kap for at se, om hendes brudeudstyr stadig var i sin plads. Hvis det var, det betød hun havde været foretaget ud fra en frier imod hendes vilje, men hvis det manglede da hun havde eloped af hendes egen overenskomst.

I osmanniske tidspunkter, hvor datter af en Sultan gift, hendes brudeudstyr blev gennemført i processian til huset af hendes bestemt mand lige før brylluppet. Den kurve og kister indlades vogne og heste og wended sin måde ceremoniously gennem gaderne, ledsaget af fremmest embedsmænd og militære tal for staten. De mehter båndet af janissary korps spillede marcher hele vejen, og når processionen nåede den nette's palæ eller slot, han tog levering af brudeudstyr, og fremlagde gaver til de tjenestemænd, der ledsager procession.

Selv om der er nogen Sultan's døtre eller brudeudstyr processions dag, den brugerdefinerede vise den brudeudstyr liv i landdistrikterne, hvor bruden's brudeudstyr er vist for en uge eller nogle gange to forud for brylluppet. Kendt som "çeyiz yayma" (spredning af brudeudstyr), displayet er ingen enkel sag, der kræver ekspertise hos kvinder kendt som "askıcı", der lå ud og hænge op hver brik i henhold til strenge regler.
At kaste en håndfuld sorte spidskommen og nelliker i kasseroller er væsentligt, for eksempel, både for at beskytte mod de misundelige onde øje og sikre, at ægteskabet varer. Da de symboliserer adskillelse, lommetørklæder er aldrig en del af brudeudstyr. I det østlige dele af landet er det almindeligt at placere sukker kuttere i bunden af brudeudstyr brystet. I disse regioner te er almindeligt beruset og skæremaskiner er vant til at klippe det hårde brød sukker i klumper.

Displayet af brudeudstyr er en ganske nervepirrende tid til bruden-til-være, som naboer og slægtninge kommer til at beundre, men måske også til at kritisere hendes værk og smag. Unge piger er ivrige efter at få ideer til deres egne trousseaus. I alle de brudeudstyr giver en genstand for samtale i hele uge eller to, det er på displayet.

De brudeudstyr omfatter også beklædningsgenstande lavet til brudgom, såsom mønstrede strømper, hånd syet skjorter, pyjamas med guld broderi, og tørklæder med needlelace kant, og disse kontrolleres med særlig interesse, da de er taget som et mål for piges kærlighed til hendes kommende mand. Til gengæld for disse gaver den nette vil give bruden en værdifuld halskæde eller et andet stykke af smykker kendt som "yüz görümlülüğü", bogstaveligt: "se lyset", der markerer det punkt i ceremonien, når hun afslører hendes ansigt til ham.

El emeği, göz nuru eserler.
Når brudeudstyr vises en liste over de punkter er udarbejdet af en betroet ven af begge familier. I tilfælde af skilsmisse, alle ejendele på listen vil blive returneret til pigen. Når listen er blevet godkendt af både familier, det er placeret i brudeudstyr brystet. Moder-i-love i tyrkisk folkemusik eventyr der nægter at lade deres datter-i-love har deres trousseaus tilbage er det, der svarer til den onde stepmothers i de vestlige eventyr.

Ligesom brudeudstyr symboliserer æren af brudens familie, så smykker gives af nette er æren af hans familie. De brudeudstyr er detaljeret vurderet og klassificeret af finhed af blonder, forviklinger af needlelace, kvaliteten af tøjet og Kina, og hvorvidt bestik er ægte sølv eller ej.

Selv i dag brudeudstyr brystet er blevet erstattet af skabe og skuffer, brudeudstyr selv er i live og har det godt. Kun mængden af fabriksproducerede poster er steget.

Den bøhmiske krystal glas, Wien porcelæn middag tjenester, sølv bad skåle og tøfler, der figurerede i trousseaus af osmanniske piger fra velhavende familier er gået, men lagner, håndklæder og andre emner til køkken, badeværelse og soveværelse, adorned med håndlavede blonder og hækling arbejde er stadig blandt de mest værdsatte dele af en pige's brudeudstyr.
De sølv lysestager, forgyldte skåle, slået kobber bakkerne, og openwork kaffe sæt af det sidste århundrede er blevet erstattet af tv-apparater, vaskemaskiner, opvaskemaskiner og andre elektriske apparater.

Gümüş taslar, işlemeli takunyalar.
Den traditionelle brudeudstyr indeholdt satin quilts fyldt med uld, madrasser, fjer puder, ark, sølv bad sæt, sølv broderede håndklæder, en syning boks, kaffe sæt, crystal briller, et dusin mønstrede sokker, broderet satin bøn tæpper, bøn perler, blonde kanter tørklæder, hus hjemmefodtøj og dressing gowns for brud og brudgom, nightdresses for bruden pakket i guld broderet indpakning, duge, servietter, hækling og blonde måtter, og trikotage gardiner. Så ægteskabet begynder med glæde arrangere disse i parrets nye hjem, og nyder al den stads så forsigtigt indsamlet og skabt i årenes løb.

Ayşe Önal er en journalist.

lagen pude hovedpude seng møbler gardin tæppe pynt brudgom brud