TROUSSEAU - MYOTAJAISET

Huolimatta kaikista eroavaisuuksista rituaali yli aikojen ja maittain, kunkin yhteiskunnan löytyi oma, mutta usein samankaltaisia tapoja käsitellä aineellisia ja taloudellisia näkökohtia avioliiton kumppanuutta.

Çeyiz Sandığı ve elişi
Rahasuoritusta oli yksi tällainen laaja-asiakkaista. Vaikka joissakin maissa se oli perinteistä, morsiamen perhe maksaa rahaa, sulhasen, kuten "myötäjäiset" Englanti tai "drohoma" Kreikka, toisissa, kuten Turkki, sulhasen maksetaan rahaa morsiamen perheelle. Avioliitto, liian, oli laajalle levinnyt laitos monien kulttuurien, kuten "yinou" Japani allekirjoitettava ennen avioliittoa, joka koostuu luettelo puolisoiden yhteinen koti tavaroita.

Toinen laitos todettu monissa eri maissa on trousseau - tunnettu Englannissa kuin "alhaalta lokero", ja Turkki on "çeyiz sandığı" tai "trousseau rinnassa".

On turkki sanonta, joka pätee, "A Girl in kehto, trousseau vuonna rinnassa", ja jopa tänään äitien alkaa panna syrjään kirjailtuja liinavaatteita, pitsit ja muut käsin tai ostaa kodintekstiilit siitä hetkestä, kun lapsi on syntynyt. The trousseau oli ominaista antiikin turkki Kulttuuri Keski-Aasia ja seuraa samanlainen malli keskuudessa mongolit, esimerkiksi.

In Turkki, vaikutuksen alaisena islam, termi "çeyiz" tuli ei tarkoiteta ainoastaan liinavaatteet kerättyjen, trousseau rinnassa, mutta koko omaisuus otettu avioliiton Morsian.

Kuten soan kuin tyttö oli syntynyt se oli tapana kasvi ainakin yksi poppeli, ja jos varakkaat perheet koko alalla poplars, ja monet perheet vielä tehdä tänään. Koska poplars ovat nopeasti kasvava puu ne ovat valmiita myymään puutavaran mennessä, kun tyttö on marriageable ikä, ja niin hänen osuudestaan perustamalla talo.

Yemek Takımı - Servis Takımı
Jotkut perheet ostanut trousseau rinnassa, syntymän tyttö, toiset varastossa liinavaatteet, matot, vaatteet ja muut kohteet säädettävä trousseau, liinavaatteet kääre. Varmista, että sisältöä ei ole keltaista tai tullut motheaten yli kuluneiden vuosien aikana, ne olisi säännöllisesti tarkistettava ja ilmaista.

Jos nuori tyttö katosi yhtäkkiä kylässä, hänen äitinsä ensin kiire, onko hänen trousseau oli vielä paikallaan. Jos se oli, että tarkoitti hän oli pantu pois päältä, jonka suitor vastoin tahtoaan, mutta jos se on ollut kateissa sitten hän oli eloped oman sopimuksella.

Kun ottomaanien kertaa, kun tytär, joka Sultan naimisissa, hänen trousseau oli kuljettaa processian, että talo hänen tarkoituksena miehensä juuri ennen häitä. The koreja ja Arkut olivat lastataan vaunut ja hevoset ja wended tiensä ceremoniously kaduilla, mukana on ennen kaikkea virkamiesten ja sotilaallisen luvut tilasta. The mehter bändi, janissary corps soitti marsseja kaikki tavalla, ja kun kulkue saapui sulhasen's mansion tai palatsiin, hän otti toimituksen yhteydessä trousseau, ja esiteltiin lahjoja virkamiesten mukana kulkue.

Vaikka ei ole olemassa Sultan's tyttäriä tai trousseau processions tänään, yksilölliseen ja näyttävä trousseau elää maaseudulla, jossa morsiamen n trousseau näkyy viikossa tai joskus kaksi, häät. Tunnetaan nimellä "çeyiz yayma" (levittävät trousseau), näytössä ei ole yksinkertainen asia, joka vaatii asiantuntemusta naisten tunnetaan nimellä "askıcı", jotka lay out ja jumittui asti jokainen pala olisi noudatettava tiukkoja sääntöjä.
Heitetään kourallinen musta kumina siemenet ja neilikka osaksi saucepans on välttämätöntä, esimerkiksi suojella vastaan kateellisia pahan silmän ja varmistaa, että avioliitto kestää. Koska ne symboloivat erottaminen, nenäliinat eivät koskaan kuulu trousseau. Itä-osissa maata on tapana sijoittaa sokeria kutteria, alaosassa on trousseau rinnassa. Näillä alueilla teetä on laajalti juodaan ja kutteria käytetään keskeytti kova loaf sokeria paakut.

Näytössä on trousseau on melkoinen Hermo-hyllytilaa aika Morsian-, kuin naapurit ja sukulaiset tulevat ihailemaan, mutta ehkä myös arvostella hänen handiwork ja makua. Nuoria tyttöjä on innokas saada ideoita omaan trousseaus. In all, trousseau antaa aihetta keskusteluun koko viikon tai kaksi se on esillä.

The trousseau myös vaatteita varten sulhasen, kuten patterned sukat, käsin ommeltu paitoja, pyjamas kanssa kultaa kirjonta, ja kaulaliinat kanssa needlelace edging, ja ne tarkastetaan erityisellä mielenkiinnolla, koska ne ovat toteutettu toimenpide tytön rakkaudesta hänen tulevan miehensä. Vastineeksi nämä lahjat ja sulhasen antaa morsiamen arvokas kaulakoru tai muita pala koruja tunnetaan nimellä "yüz görümlülüğü", kirjaimellisesti "nähdä kasvot", merkintä kohtaan, seremonia, kun hän paljastaa hänen kasvonsa häntä.

El emeği, göz nuru eserler.
Kun trousseau näkyy luettelo niistä kohdista on laadittava luotettava ystävä sekä perheille. Jos kyseessä on avioero, kaikki omaisuutensa, luettelosta on palautettava tyttö. Kun luettelo on hyväksytty sekä perheitä, se on sijoitettava sen trousseau rinnassa. Äiti-lait turkki folk tales jotka kieltäytyvät anna niiden tytär-lait ovat trousseaus takaisin ovat vastaavia, jumalattomia stepmothers Länsi-tarinoita.

Aivan kuten trousseau symboloi kunnia morsiamen perheelle, joten korut antamien sulhasen on kunnia hänen perheelleen. The trousseau on minutely arvioidaan ja luokitellaan, jonka hienous, pitsit, intricacy, needlelace, laadun tai liinalla ja kiina, ja onko ruokailuvälineet on todellinen hopea vai ei.

Vaikka tänään trousseau rinnassa on korvattu kaapit ja vetolaatikot, trousseau itse on elossa ja terveenä. Ainoastaan määrä tehdasvalmisteiset kohteita on lisääntynyt.

The Bohemian crystal lasit, Viennese posliini illallinen palveluja, hopea bath Bowls ja tohvelit, että ilmenisivät trousseaus, ottomaanien tyttöjen varakkaat perheet ovat menneet, mutta lakanat, pyyhkeet ja muut kohteet, keittiö, kylpyhuone ja makuuhuone, koristavat käsintehty pitsi ja crochet työ on vielä kesken useimmissa arvostetaan osia, tytön trousseau.
The hopea kynttilänjalkoja, kullatut Bowls, pahoinpidellään kupari pakkausalustat ja openwork kahvin sarjoiksi viime vuosisadalla on korvattu televisiot, pesukoneet, astianpesukoneet, ja muut sähkölaitteet.

Gümüş taslar, işlemeli takunyalar.
Perinteinen trousseau sisälsi satiini peittoja stuffed with villaa, patjat, sulka tyynyt, levyt, hopea kylpyamme asetetaan, hopea kirjailtuja pyyhe, ompelu-box, kahviastiasto, Crystal lasit, tusinaa patterned sukat, kirjailtuja satiini rukouksen matot, rukouksesta helmiä, pitsit apajille kaulaliinat, talon tohvelit ja dressing takit, morsiamen ja sulhasen, nightdresses for Morsian kääritään kultaan brodeerattu kääre, pöytäliinat, lautasliinat, crochet ja pitsit mattosarja, ja virkattuja verhoja. Niinpä avioliitto alkaa kanssa delight järjestää nämä pari uutta kotiin, ja nauttia kaikista finery niin huolellisesti kerättävä ja luotu vuosien mittaan.

Ayşe Önal on toimittaja

lakana tyyny sänky vuode huonekalut verho matto koriste somiste morsian sulhanen