TROUSSEAU - ZESTRE

În pofida tuturor divergenţelor în ritual peste vârstele şi de la ţară la ţară, fiecare societate găsit proprie, dar de multe ori similare, modalităţi de abordare a materialului şi de aspectele financiare ale căsătoriei parteneriat.

Çeyiz Sandığı ve elişi
Platesti bani a fost o astfel de scară largă personalizat. În timp ce în unele ţări a fost tradiţională pentru mireasa lui familie să plătească bani la groom, cum ar fi "dowry" din Anglia sau "drohoma" din Grecia, în altele, cum ar fi Turcia, groom plătit bani pentru a mireasa lui familie. Contractul de căsătorie, de asemenea, a fost o instituţie răspândită în întreaga multe culturi, cum ar fi "yinou" din Japonia, semnat înainte de căsătorie, constând dintr-o listă cu câteva partajat in uz casnic.

O altă instituţie de găsit în multe ţări diferite, este trousseau - cunoscută în Anglia ca fiind "de jos sertar" si in Turcia ca "çeyiz sandığı" sau "trousseau piept".

Există o zicală turc care a zis, "O fată în leagăn, un trousseau în piept", şi într-adevăr, chiar astăzi mamele începe să puneţi deoparte brodate linen, Lace şi alte manual textile de uz casnic sau cumpărate de la momentul se naste un copil. De trousseau a fost o caracteristică a culturii antice Turkish în Asia Centrală, şi urmează un model similar printre mongoli, de exemplu.

În Turcia, sub influenţa islamică, termenul de "çeyiz" a venit la însemna nu numai de uz casnic linen trousseau colectate în piept, dar întregime de proprietate luată în căsătorie de mireasa.

Ca soan ca o fata sa nascut a fost personalizat de a planta cel puţin un plop, şi în caz de avocat de familii de un întreg domeniul poplars, şi încă multe familii de a face acest lucru astăzi. Deoarece poplars rapid de creştere sunt un arbore în care sunt gata să vândă pentru cherestea de timp fata este marriageable de vârstă, şi deci să acopere o parte din costurile de înfiinţare a casei.

Yemek Takımı - Servis Takımı
Unele familii achiziţionat un trousseau piept pe nasterea de o fata, altii stocate linen de uz casnic, covoare, imbracaminte si alte articole pentru trousseau făcute într-un înveliş linen. Pentru a vă asigura că conţinutul de culoare galbenă sau nu a devenit motheaten peste acest interval de ani, acestea au trebuit să fie verificată regulat şi difuzate.

În cazul în care o tânara care a disparut brusc într-un sat, mama ar fi prima papură pentru a vedea dacă ei trousseau a fost încă la locul lui. Dacă aceasta a fost, ea a însemnat că au fost efectuate în afara de un suitor împotriva ei vor, dar, dacă a fost lipsă, atunci ea a avut eloped de acord sa proprie.

În Otoman ori în momentul în care fiica unui sultan casatorit, ei trousseau a fost transportată în processian la casa sotului ei destinate chiar inainte de nunta. Cosuri de chests şi au fost încărcate pe vagoane şi cai şi wended drum ceremoniously prin strazi, însoţit de funcţionari şi foremost cifre militare de stat. Mehter de trupă de janissary corp de marsuri jucat tot drumul, şi când a ajuns la procesiune groom's conacul sau de palat, el a avut de livrare a trousseau, prezentate şi cadouri pentru a funcţionarilor de însoţire a procesiune.

Deşi nu există sultan LUI MCLEOD trousseau procesiunile sau de azi, personalizat de afisare a trousseau locuieşte în zonele rurale, unde mireasa lui trousseau este afişat pentru o săptămână sau două, uneori, inainte de nunta. Cunoscut ca "çeyiz yayma" (răspândirii trousseau), care este afişat nu este simpla chestiune, care necesită expertiză de femei, cunoscute sub numele de "askıcı", care să stabilească şi să se blocheze de fiecare piesă în conformitate cu reglementări stricte.
A aruncat o mana de negru curmală seminţe şi cuişoare în saucepans este esenţial, de exemplu, atât pentru a proteja împotriva răului envious ochi şi pentru a se asigura că mariajul dureaza. Din acestea simbolizează separare, handkerchiefs nu sunt niciodată parte din trousseau. În estul ţării este obişnuit să tăietori în loc de zahăr în partea de jos a trousseau piept. În aceste regiuni de ceai este larg beat şi tăietori sunt utilizate pentru a reduce greu loaf zahăr în bucati.

De afişare a trousseau este destul de nerve-racking timp pentru mireasa-la-se, ca vecini şi rude vină de a admira de asemenea, probabil, dar a critica ei handiwork şi gust. Fetelor sunt dornici de a obţine idei pentru propriile trousseaus. În toate, trousseau oferă un subiect de conversaţie în întreaga săptămână sau două, este pe afişaj.

De trousseau include, de asemenea, articolelor de îmbrăcăminte efectuate pentru groom, jurnal, cum ar fi ciorapi, camasi cusut de mână, pyjamas cu broderii de aur, şi scarves cu needlelace edging, şi acestea sunt inspectate cu interes deosebit, deoarece ele sunt luate ca măsură de dragoste pentru fete viitorul ei soţ. În schimb pentru aceste cadouri groom a va oferi un valoros mireasa colier sau alte piese de bijuterii cunoscut sub denumirea de "yüz görümlülüğü", literalmente "văd în faţă", marcand punct în cadrul ceremoniei, atunci când ea arată fata ei cu el.

El emeği, göz nuru eserler.
Trousseau Când este afişată o listă de articole este întocmit de către un prieten de încredere din ambele familii. În caz de divorţ, toate posesiunile de pe lista vor fi returnate la fata. Atunci când lista a fost aprobat de ambele familii, el este plasat în trousseau piept. Limba-in-legile în turcă populare, a martorilor care refuză să îşi lasă fiica-în-au legile lor trousseaus înapoi sunt echivalente celor răi stepmothers în vest a martorilor.

Aşa cum trousseau simbolizează onoarea de mireasa familia lui, astfel încât bijuterii dat de groom este onoarea familiei sale. Trousseau de minutely este judecat şi clasificate de finete a lace, intricacy a needlelace, în calitate de pânză şi China, şi dacă este real, tacâmuri de argint sau nu.

Desi astazi trousseau piept, a fost înlocuit de dulapuri şi drawers, trousseau în sine, este viu şi bine. Numai suma de elemente a făcut fabrică a crescut.

Pahare de cristal de Boemia, vienez cina servicii de porţelan, de argint şi farfuriile de baie cu traverse că prezente în trousseaus Otoman de fete de la avocat de familii au plecat, dar de foi, prosoape si alte elemente pentru bucatarie, baie si dormitor, adorned cu manual lace şi crochet muncă sunt inca printre cele mai apreciate piese de o fata de trousseau.
Candlesticks de argint, aurit boluri, tavi bătuţi de cupru, precum şi seturi de cafea openwork secolului trecut au fost înlocuite de televizoare, maşini de spălat, maşini de spălat vase, si alte aparate electrice.

Gümüş taslar, işlemeli takunyalar.
Traditionala trousseau conţinute de satin quilts umplute cu vata, saltele, perne articolul, foi, argint, seturi de baie, argint, prosoape brodate, o casetă de cusut, cafenele, set, pahare de cristal, o duzina de sosete model, brodata de satin rugs rugăciune, rugăciunea margele, Lace edged scarves, traverse de lux si dressing gowns pentru mireasa si groom, nightdresses pentru mireasa ambalate într-un înveliş de aur brodate, masă, napkins, crochet şi lace Mats, perdele si crosetate. Deci căsătoriei începe cu placere a aranja în aceste două e nou acasă, şi se bucură de toate finery astfel colectate cu atenţie şi a creat-a lungul anilor.

Ayşe Önal este un jurnalist.

ZESTRE aşter­nut pernă pat mobilă per­dea cortină ornament mireasă mire